NordNews
Avem ce spune

FOTO/VIDEO | Ca să aibă internet pentru cursurile online, un student dintr-un sat izolat se urcă într-un copac, la 8 metri înălțime

Alexei Dudoladov, un student din Rusia, este nevoit să depună eforturi deosebite pentru a putea participa la cursurile care se desfășoară mai peste tot online. Mai exact, ca să aibă conexiune la internet în satul său siberian rupt de lume, tânărul se urcă într-un mesteacăn până la 8 metri înălțime.

Tânărul de 21 de ani, blogger și student la Institutul de Transporturi pe Apă din Omsk, situat la 2.225 de kilometri la est de Moscova, a făcut un apel către autorități, cerând o acoperire mai bună cu internet, din vârful mesteacănului.

În pledoaria sa, vizionată de 1,9 milioane de ori pe TikTok și de peste 56.000 de ori pe Instagram, într-o săptămână, Dudoladov îi spune guvernatorului regional Alexander Burkov că internetul său de acasă este foarte slab și nu se poate conecta pentru cursurile online, așa că este obligat să apeleze la soluții extreme.

Ca să aibă internet pentru cursurile online, un student se urcă într-un copac, la 8 metri înălțime FOTO: Profimedia Images

„Trebuie să merg în pădure, la 300 de metri distanță de sat și să urc în mesteacănul de 8 metri… și să intru pe Zoom pentru a vorbi cu profesorii ca să le dovedesc că nu chiulesc de la curs fără motiv”, a spus el.

Autoritățile din mai multe regiuni din Rusia, inclusiv Moscova, au închis școlile și au mutat toate cursuri online, pentru a preveni creșterea numărului de cazuri de coronavirus.

Aproximativ 80% dintre ruși folosesc regulat internetul, dar semnalul în unele regiuni îndepărtate este foarte slab sau chiar inexistent.

Ministerul Educației din regiunea Omsk a declarat că va căuta o soluție pentru Dudoladov, astfel încât să poată studia în Stankevichi, un sat situat la 170 de kilometri nord-vest de capitala regională.

Sursa: digi24.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata