NordNews
Avem ce spune

FOTO//VIDEO | Cinci bărbați riscă până la 10 ani de închisoare pentru trafic de anabolizante în spațiul CSI

Cinci bărbați cu vârstele cuprinse între 25 și 35 de ani, membri ai unui grup criminal organizat au fost plasați în arest preventiv pentru termene între 20 și 30 de zile, pentru trafic ilicit de anabolizante în statele CSI. Trei din aceștia sunt din Chișinău, unul din regiunea transnistreană, iar al cincilea este cetățean al Ucrainei.


Oamenii legii au documentat și deconspirat activitatea infracțională a grupului, în perioada septembrie 2020 – martie 2021, iar la începutul lui aprilie, cei cinci au fost reținuți.

În urma efectuării perchezițiilor la domiciliile, automobilele și garajele membrilor grupului, au fost depistate și ridicate:

  • cantități mari de anabolizante;
  • un laborator clandestin de producere şi ambalare a produselor anabolizante, droguri;
  • calculatoare portabile folosite pentru administrarea magazinului de comercializare a anabolizantelor;
  • mijloace bănești în numerar, provenite din activitatea infracțională, în valoare de zeci de mii de euro și dolari americani.

De asemenea, au fost ridicate și automobilele de lux (în valoare de aproximativ cinci milioane de lei), care ar fi fost procurate din mijloace financiare obținute pe cale infracțională, în vederea unei eventuale confiscări speciale.

Potrivit legii penale, infracțiunea de contrabandă comisă de două sau mai multe persoane se pedepsește cu închisoarea pentru un termen de la 4 la 10 de ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata