NordNews
Avem ce spune

FOTO // VIDEO | Doi bărbați riscă până la 15 ani de închisoare pentru comercializarea drogurilor

Doi bărbați cu vârstele de 33 și 40 de ani, locuitorii ai orașului Comrat și r. Dondușeni riscă până la 15 ani de închisoare. Aceștia sunt suspectați de producerea și comercializarea drogurilor în proporții deosebit de mari. Unul dintre bărbăți a fost anterior condamnat pentru infracțiuni similare.


Oamenii legii au reținut două persoane care produceau și comercializau „marijuana”. Conform ofițerilor de urmărire penală și procurorilor din cadrul PCCOCS, bărbatul de 33 ani din orașul Comrat avea rolul de cultiva plantele de cânepă în fâșiile forestiere din localitate, ulterior le prelucra și le transmitea spre comercializare. La domiciul acestuia au fost găsite mai multe pachețele din polietilenă pentru ambalarea și dozarea drogurilor, cântar la scară mică, utilaj destinat cultivării plantelor de cânepă, semințe de cânepă, precum și o sacoșă cu marijuana. Valoarea totală a substantelor depistase este de aproximativ 300 mii de lei.

Totodată, în urma perchezițiilor efectuate, în mașina bărbatului de 40 de ani din raionul Dondușeni, au fost depistate mai multe pachețele din polietilenă cu marijuană.

Pe numele bărbaților a fost pornită o cauză penală pentru ”Circulația ilegală a drogurilor etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare săvârșit de un grup criminal organizat”, iar suspecții au fost arestați pentru 30 de zile. Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă până la 15 ani de închisoare.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata