NordNews
Avem ce spune

FOTO/VIDEO | Droguri în valoare de 1.400.000 lei urmau să fie vândute prin intermediul aplicației Telegram

Patru tineri cu vârstele cuprinse între 25 și 35 de ani, locuitori ai municipiului Chișinău riscă până la 15 ani de închisoare. Aceștia sunt suspectați de comercializarea drogurilor în valoare de 1.400.000 lei. Cei patru au creat o rețea de comercializare a drogurilor de tip sintetic prin intermediul aplicației Telegram, administrată de unul din membrii grupării.


Gruparea a fost documentată pe parcursul a două luni, perioadă în care oamenii legii au stabilit că, membrii acesteia aveau reguli bine determinate de comunicare, subordonare și disciplină. Utilizatorii aplicației Telegram primeau mesaje-oferte despre posibilitatea achiziționării drogurilor. Totodată, organizatorul și administratorul acestei rețele racola persoane în calitate de „curieri” pentru plasarea drogurilor în ascunzișuri. Zilnic, membrii grupului obțineau venituri de peste 15 000 de lei din realizarea substanțelor narcotice.

În urma perchezițiilor efectuate, oamenii legii au ridicat mai multe pachețele cu droguri de diferit tip cu masa totală de peste 2kg, telefoane mobile, calculatoare și altă tehnică de calcul, carduri bancare emise pe persoane terțe, peste 50 000 de pachețele de tip Zip-lock care urmau să fie utilizate pentru ambalarea drogurilor, dar și cântare electronice la scara mică.

Totodată, în cadrul acțiunilor de urmărire penală au fost ridicate mai multe pliculețe cu droguri care erau amplasate în ascunzișuri special amenajate pe teritoriul mun. Chișinău, destinate consumatorilor de droguri și care urmau să fie comercializate.

Dacă vinovăția învinuiților va fi demonstrată, aceștia riscă  închisoare de la 7 la 15 ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"