NordNews
Avem ce spune

FOTO/ VIDEO | Episcopul Marchel n-a fost testat la COVID cu „muritorii de rând”. Enoriașii din Bălți nu știu unde a dispărut preasfințitul

Episcopul de Bălți și Fălești Marchel s-ar fi testat la COVID-19 într-o clinică privată din oraș. Asta susțin mai multe surse din sistemul medical din Bălți. Deși, fețele bisericești neagă că episcopul ar fi fost infectat cu noul coronavirus, acesta nu mai oficiază slujbe divine mai bine de o săptămână.

Duminică, Episcopul Marchel nu a fost văzut  la Catedrala Sfinților Împărați Constantin și Elena și nici la biserica Sfânta Cuvioasa Parascheva, acolo unde oficiază slujbe de obicei.

Noi în biserică purtam masca și am păstrat distanța. Chiar nu cred că este o problemă, Sfânta Împărtășanie mereu am primit-o”.
„Nu-am auzit de aceasta, dar suntem toții fii lui Dumnezeu și ne gândim nu se îmbolnăvesc din cauza că au fost la biserică, dar cei ce vin ce nu respectă, noi suntem inconștienți”.
„Nu am auzit. – În biserică a aavut loc slujba? – Da, cu distanță unul de la altul, a fost slujbă, ne-au miruit, au stropit cu agheasmă. Eu de la Selecția pe jos am venit”.
„Eu nu cunosc acest lucru.  De ce să mă tem, dacă Dumnezeu e cu noi”, spun enoriașii.


Fețele bisericești de la Catedrala Sfinții Împărați Constantin și Elena au refuzat să vorbească cu presa.

Vi s-a spus că nu se comentează chestia asta. Nu vă apropiați vă rog frumos”, au menționat preoții.

Amintim că, acum zece zile, Episcopul de Bălți și Fălești Marchel a sfințit un monument în curtea Catedralei Constantin și Elena din oraș. La eveniment au fost prezenți 20 de fețe bisericești, dar și zeci de enoriași.
 
sursa FOTO: esp.md


Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"