NordNews
Avem ce spune

FOTO/VIDEO | Explozii și focuri de armă la Bălți. Un militar a fost luat „ostatic”

Explozii și focuri de armă s-au auzit sâmbătă, 13 aprilie, la Bălți. Zeci de locuitori și oaspeți ai orașului au fost martorii unui șir de exerciții demonstrative cu elemente de luptă corp la corp, prezentate de militarii Brigăzii de Infanterie Motorizată „Moldova”. Acestea au fost organizate cu ocazia împlinirii a 27 de ani de la fondarea unității militare date. 

În cadrul aplicațiilor,  militarii, mai exact cercetașii unității, au demonstrat spectatorilor un șir de elemente și tactici de luptă. Una dintre acestea a fost eliberarea unui camarad “luat prizonier de inamic”.
De asemenea, militarii au demonstrat exerciții de luptă corp la corp, care s-au încheiat prin construcția unei piramide umane, deasupra căreia a fluturat drapelul Republicii Moldova.
În cadrul ceremoniei, pe lângă exercițiile demonstrative, unii militari au primit diplome de merit în semn de apreciere a serviciului lor militar ireproșabil.
Comandantul Brigăzii  de Infanterie Motorizată “Moldova”, colonelul Ilie Ciocoi susține că efectivul unității are o pregătire bună, este gata să îndeplinească oricând misiunea de apărare a Patriei și este, în fapt, prima unitate care a stat la temelia Armatei Naționale în războiul de pe Nistru.
,, Astăzi este ziua unității, o unitate puternică, o unitate care este pilonul de bază a Armatei Naționale. Mă mândresc cu efectivul care l-am întâlnit aici, în subordinea mea, la Bălți, în brigada 1. Eefectivul  unității este unul bine pregătit, un efectiv care a participat la diferite exerciții atât în țară. cât și peste hotarele ei. O unitate care poate înregistra numai succese și numai realizări pozitive. Prima care a stat la temelie în războiul de la Nistru, unde comandanții au arătat calități pozitive și au arătat că unitatea este puternică și ține piept la toate”, a spus colonelul Ilie Ciocoi.
Pe lângă demonstrațiile capacității militare ale unității, cei prezenți au urmărit și un program artistic, iar cei pasionați de armele militare au reușit să vadă armamentul din dotarea brigăzii.
Brigada de infanterie motorizată „Moldova” din Bălți a fost creată la 10 aprilie 1992 prin decretul Preşedintelui Republicii Moldova Mircea Snegur.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"