NordNews
Avem ce spune

FOTO/VIDEO | Focuri de armă la frontiera moldo-română din nordul țării

Polițiștii de frontieră botoşăneni au descoperit și confiscat, în urma unei acțiuni desfășurate în zona de frontieră Botoșani, aproximativ 90.000 de ţigarete de contraband. Potrivit oamenilor legii, valoarea capturii  este în valoare de peste 53.000 de lei (peste 200 000 de lei moldovenești). În cadrul operațiunilor, polițiștii de frontieră au fost nevoiți să folosească armele din dotare. 

În timpul misiunii, pe direcţia localităţii de frontieră Cuzlău, judeţul Botoşani, poliţiştii de frontieră au observat, într-o zonă împădurită, un atelaj hipo care se îndrepta spre localitate şi în care se aflau două persoane şi mai multe colete voluminoase.

Întrucât cetăţenii din atelajul hipo nu s-au supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de armă în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. Persoanele au abandonat cele trei colete la marginea localităţii. La inventarierea bunurilor a rezultat cantitatea de 89.800 de ţigarete.
Ţigările, în valoare de 53.880 leiau fost ridicate de poliţişti, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"