NordNews
Avem ce spune

(FOTO/VIDEO) Râurile Prut și Nistru au inundat cinci sate din nordul Moldovei

Terenuri agricole, livezi dar și unele curți a locuitorilor din satele Criva și Drepcăuți, raionul Briceni au fost inundate de apele râului Prut. O imagine similară poate fi observată și în satele Naslavcea, Vălcineț și Unguri din Ocnița, unde apa Nistrului a intrat în grădinile oamenilor. La prima ora, în aceste localități nu au fost observați salvatorii.

În satul Criva localnicii au aruncat în apele tulburi plase de pescuit pentru a printe pește. Ieșirea din albiI a celor două râuri este generată de ploile abundente din munții Carpați din România și Ucraina. Deși apele fluviilor se ridică cu repeziciune, băștinașii nu se prea grăbesc să-și părăsească gospodăriile.
Mai multe detalii puteți afla din live-l corespondentului nordnews.md în teritoriu, Vlad Ceauș.

Terenurile și livezile din satul Criva, raionul Briceni, inundate de apele râului Prut

🔴Terenurile și livezile din satul Criva, raionul Briceni, inundate de apele Prutului 🏘🌊Apa a ajuns în gospodăriile oamenilor

Gepostet von Nord-News am Mittwoch, 24. Juni 2020

 

De asemenea, nordnews.md va veni, pe parcursul zilei, cu mai multe detalii din zonele afectate de inundații.

 
Potrivit comunicatului de presă emis de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, oamenii din 24 de gospodării din localitățile Criva, Drepcăuți și Lipcani, raionul Briceni au fost evacuați pentru a preveni pericolul inundațiilor. Decizia ca persoanele din gospodăriile aflate în lunca râului Prut să părăsească locuințele a fost luată de Comisiile pentru situații excepționale în vederea evitării riscurilor.
Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat în legătură cu precipitațiile foarte puternice căzute în cursul superior al Bazinului Hidrografic al râului Prut (Ucraina) Centrul Hidrologic avertizează că în intervalul de timp 23 – 29 iunie va avea loc creșterea nivelului apei pe sectorul: satul Criva – orașul Costești-Stânca cu 1,80 – 2,20 m față de nivelul din 23 iunie. În aceste condiții ar putea avea loc ieșirea apei în lunca râului Prut în raioanele Briceni şi Edineţ şi începutul subinundării unor sate aferente râului.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"