NordNews
Avem ce spune

FOTO// VIDEO | Șapte mii de țigarete, depistate de câinele de serviciu Nero, la vama Giurgiulești-Galați

Șapte mii de țigarete tăinuite în locașuri special amenajate unui autoturism au fost depistate de vameși și colegul patruped al acestora – câinele Nero.


Marfa de contrabandă era transportată într-un automobil de model Volkswagen Touareg, cu numere de înmatriculare românești.

Cazul a fost înregistrat la punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați, atunci când, pe sensul de ieșire din țară s-a prezentat un bărbat de 26 de ani, locuitor al orașului Cahul. Funcționarii vamali au supus automobilul unor verificări minuțioase, implicând și câinele de serviciu al Poliței de Frontieră, Nero. Acesta a semnalat prezența produselor din tutun în partea de spate a caroseriei autoturismului, a barei de protecție spate și sub pragurile laterale. Ca rezultat, au fost depistate 250 pachete de țigarete de marca Malboro Gold și 100 pachete de țigări marca Rotmans, toate cu timbre de acciz autohton.

La audieri, tânărul a comunicat că nu ar cunoaște nimic despre cele depistate, deși este posesorul legal al mijlocului de transport. Acesta riscă amendă conform art. 287 (al.10)  CC al RM.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"