NordNews
Avem ce spune

FOTO / VIDEO | Un cetățean al Republicii Moldova reținut cu țigări de contrabandă la 17 km de vama Sculeni

Polițiștii de frontieră români din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit și confiscat, joi 28 martie,  aproape 80 de mii de ţigări de contrabandă în valoare de 8400 de euro (163 de mii de lei). Țigările au fost găsite într-un automobil condus de un cetățean al Republicii Moldova în vârstă de 40 de ani.  


 
Potrivit polițiștilor de frontieră români în  jurul orei 00.30, pe timpul unei acţiuni specifice, desfăşurată în zona de competenţă în localitatea de frontieră Cârlig, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism marca BMW525, înmatriculat în Lituania şi condus de cetăţeanul moldovean A.C. în vârstă de 40 de ani.
În timpul controlului, poliţiştii de frontieră au observat pe bancheta din spate şi în portbagajul autoturismului mai multe colete învelite în folie de plastic, ce conţineau ţigări. La inventarierea bunurilor a rezultat cantitatea de 79.980 de ţigări.
Țigările în valoare de 39.990 de lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la transportul acestora, în valoare de 16.450 de lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.
În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.
 

 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"