NordNews
Avem ce spune

FOTO/VIDEO | Un tânăr căutat de Interpol, reținut la vamă cu substanțe psihotrope

Un tânăr în vârstă 34 de ani, căutat de Interpol, a fost reținut de vameșii din punctul de trecere Costești. Asupra acestuia au fost depistate peste 90 de pastile care sunt incluse în lista substanțelor psihotrope. Audiat, bărbatul susține că le utilizează în calitate de calmate, însă nu a putut prezenta vreun certificat sau prescripție medicală.

Incidentul a fost consemnat în seara zilei de ieri, 11 februarie curent, când la linia de control s-a apropiat un mijloc de transport cu plăcuțele de înmatriculare moldovenești. În calitate de pasager, a fost identificat un tânăr de 34 de ani cu dublă cetățenie, a României și Republicii Moldova.
În timpul controlului documentului de călătorie prezentat, s-a constatat că cetățeanul figurează în baza de date INTERPOL, ca fiind căutat pentru trafic de droguri. Respectiv, polițiștii de frontieră au supus verificărilor suplimentare, iar în ajutor a fost solicitată și intervenția patrupedului de serviciu Grom. Ca urmare, în buzunarul interior al hainei s-a depistat trei tipuri de pastile înscrise în lista substanțelor neutilizate în scopuri medicale. Mai mult că Grom a reacționat la unele pastile și la pachețelele de ceai, care erau ascunse în bagajul personal.
După documentare, produsele au fost transmise pentru efectuarea expertizei, iar moldoveanul a decis să-și întrerupă călătoria. Conform rezultatelor expertizei se va stabili sancțiunea ce se impune pe cazul dat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata