NordNews
Avem ce spune

FOTO | Vindeau permise de conducere cu până la 1200 de euro. Șase angajați ASP din Bălți și Chișinău, reținuți

Vindeau permise de conducere cu până la 1200 de euro. Șase angajați ai Agenției Servicii Publice (ASP), din oficiile Bălți și Chișinău, au fost reținuți pentru punerea în aplicare a unui sistem de colectare ilicită a mijloacelor financiare de la candidații pentru obținerea permisului de conducere, sumele pretinse pentru un permis variind între 400 și 1200 de euro.

Potrivit oamenilor legii, cele șase persoane ar fi acționat coordonat. Lunar, sumele colectate doar de pe zona de nord a țării ajungeau la 20 000 de euro – bani care erau transmiși unor responsabili de la Chișinău pentru acoperirea faptelor ilegale. Astfel, s-a reușit documentarea colectărilor sistematice, în sumă de 2500 de euro lunar, de către inspectori ai Secţiei Înmatricularea Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto (SÎTCCA)  din mun. Bălţi.

Ulterior, aceștia transmiteau suma menționată altui angajat, iar acesta, la rândul său, persoanei responsabile din cadrul ASP din Chișinău. Astfel, în urma colectării banilor din mai multe raioane ale zonei de nord, suma finală se ridica la 15 000-20 000 de euro lunar.

Astăzi au fost operate 19 percheziții în oficiile SÎTCCA Bălți, în automobilele și domiciliile angajaților suspectați de fraudarea examenelor pentru obținerea permiselor de conducere în schimbul unor mijloace financiare ilicite. În cadrul perchezițiilor au fost ridicate înscrisuri de ciornă cu date de identitate ale candidaților, copia buletinelor de identitate, sume bănești în sumă de  30 de mii de euro, 20 de mii de lei, telefoane mobile și arme de foc, deținute ilegal. În urma acțiunilor de urmărire penală, șase persoane au fost reținute, iar responsabilul ASP de la Chișinău a fost prins în timp ce încerca să părăsească Republica Moldova. În automobilul acestuia, au fost depistate și ridicate 13 000 de euro, dosite sub capota automobilului.
Investigațiile în acest caz continuă.

Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție conduce urmărirea penală.

2 Comentarii
  1. […] Cinci angajați ai ASP din oficiul Bălți și unul din Chișinău au fost reținuți pentru punerea în aplicare a unui sistem de colectare ilicită a mijloacelor financiare de la candidații pentru obținerea permisului de conducere, sumele pretinse variind între 400 și 1200 de euro. […]

  2. Eduard Șchiopu spune

    Aceste porcarii vor continua și în viitoa fiindcă ASP , în persoana noului șef Eșanu refuză să se dezică de schema de jaf care o practică, impunând începătorii, în premieră Mondială să susțină proba practică pe un automobil necunoscut, altul decât cel de instrucție !!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"