NordNews
Avem ce spune

FOTO | Vladimir Bolea s-a întâlnit cu noul ambasador al Japoniei la Chișinău. Despre ce au discutat

Ministrul Vladimir Bolea a avut o întrevedere cu noul ambasador al Japoniei la Chișinău, Excelența Sa Yamada Yoichiro. Oficialii au pus în discuții stadiul cooperării bilaterale și perspectivele de dezvoltare a dialogului în sectorul agricol.

Ministerul Vladimir Bolea a subliniat rolul investițiilor nipone în țara noastră și a manifestat recunoștința pentru sprijinul oferit Republicii Moldova de Guvernul Japoniei, de-a lungul anilor, pentru modernizarea agriculturii, prin intermediul Agenției pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii.

În scopul continuării bunei cooperări între Republica Moldova și Japonia, diplomatul a manifestat interes privind situația din sector și crizele multiple la care sunt supuși fermierii moldoveni. Astfel, Vladimir Bolea a comunicat necesitatea de a interveni cu sprijin pentru a depăși provocările pe care le întâmpină agricultorii: scumpirea resurselor energetice, a îngrășămintelor, perturbarea lanțurilor logistice, dificultățile de export și scumpirea creditelor investiționale.

Yamada Yoichiro a afirmat angajamentul de a consolida și extinde cooperarea în domeniu.

Ministrul Vladimir Bolea i-a urat ambasadorului să aibă parte de un mandat prolific la Chișinău și a exprimat speranța de a dezvolta cu eforturi comune relațiile moldo-nipone.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"