NordNews
Avem ce spune

Franța, despre victoria Maiei Sandu: „O vom acompania și sprijini în implementarea reformelor”

Franța a transmis un mesaj de felicitare Maiei Sandu prin intermediul Ambasadei. De asemenea, francezii salută organizarea și unitatea de care au dat dovadă moldovenii, dar și vectorul pro-European pe care și l-a ales Republica Moldova odată cu noul președinte.

„Franța o felicită pe Maia Sandu pentru alegerea sa în calitate de președinte al Republicii Moldova, în urma turului doi de scrutin care a avut loc duminică, 15 noiembrie. De asemenea, ea salută participarea activă la vot a poporului Republicii Moldova în toate componentele sale, ceea ce a permis ca o femeie să acceadă pentru prima dată la această funcție, demonstrând în același timp vitalitatea democratică a acestei țări.
Acest rezultat marchează o alegere politică clară din partea cetățenilor moldoveni în favoarea dezvoltării stabile și prospere a Republicii Moldova. Franța, împreună cu partenerii săi europeni, o va acompania și sprijini în implementarea reformelor ce vizează consolidarea statului de drept și lupta împotriva corupției. Sperăm că această nouă configurație politică va contribui la o aprofundare durabilă a relațiilor dintre Franța și Republica Moldova în domeniile politic, economic, cultural dar și lingvistic, prin prisma apartenenței comune la francofonie.”, se arată în Declarația purtătorului de cuvânt al ministerului Europei și Afacerilor Externe.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"