NordNews
Avem ce spune

Funcțiile de conducere din Procuratură ar putea fi deschise pentru moldovenii din diaspora

Președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate a înaintat o propunere de modificare a legii Procuraturii care să permită accesul la funcția de procuror general și procurori șefi ai procuraturilor specializate persoanelor care au obținut experiența necesară prescrisă de lege – fie în calitate de avocat, procuror sau judecător, atât în țară, cât și peste hotare, scrie Europa Liberă.

„Astfel, sper că în momentul anunțării concursului pentru aceste funcții, vom avea cetățeni de-ai noștri care activează peste hotare, dar vor sa contribuie la combaterea criminalității și corupției, și care au experiența necesară, să aplice la concurs”, a declarat Olesea Stamate.

De asemenea, a propus instituirea unei comisii de preselecție pentru funcțiile de procurori șefi ai procuraturilor specializate, care, deși, nu va limita mandatul CSP va putea desfășura o evaluare calitativă a candidaților în concurs.

Legea de funcționare a Procuraturii a fost modifică în august, când s-a adăugat amendamentul care permite demiterea Procurorului General înainte de termen, dacă activitatea sa este considerată nesatisfăcătoare.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"