NordNews
Avem ce spune

Furia a sute de veterani și o nouă moțiune împotriva ministrului Aureliu Ciocoi

Sute de oameni protestează în centru Capitalei. Acești cer demisia Guvernului Chicu. Protestatarii cer polițiștilor de la intrare să intre în Guvern, scrie Timpul.md. Oamenii vor să discute cu prim-ministru Ion Chicu.

Prim-ministru în aceste momente se află la evenimentul de comemorare a celor căzuți în războiul de pe Nistru. Sute de veterani au luat cu asalt clădirea Guvernului şi cer retragerea trupelor ruse de pe teritoriul ţării noastre. Totodată, aceștia solicită mărirea indemnizațiilor de veteran, demisia președintelui Igor Dodon, dar şi a Guvernului. Protestarii au blocat circulaţia troleibuzelor pe bulevardul Ştefan cel Mare. Totodată, ei ameninţă că vor bloca toate ieşirile din oraş.
Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) va înregistra o nouă moțiune simplă împotriva ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, care a declarat anterior că armata rusă ar fi „oprit vărsările de sânge” în războiul de pe Nistru. Anume aceste declarații și protejarea ministrului Ciocoi de către Igor Dodon, au determinat combatanții să protesteze astăzi, la 28 de ani de la declanșarea războiului de pe Nistru, scrie Ziarul Național.
„Acțiunile nesăbuite ale lui Dodon manifestate atât în ceea ce privește nesoluționarea revendicărilor sociale ale celor care au apărat independența R. Moldova, cât și de păstrare în funcție a ministrului de externe Ciocoi, care i-a jignit în cel mai iresponsabil mod pe acești oameni, au determinat protestul legitim al combatanților”, a menționat deputatul PAS, Sergiu Litvinenco.
Acesta a declarat că va depusă o nouă moțiune care-l vizează pe Aureliu Ciocoi.
„Suntem ferm convinși că Ciocoi trebuie demis din funcție. De aceea, vom pregăti o nouă moțiune simplă pe care o vom depune la prima ședință a Parlamentului. Facem apel către toţi deputaţii să semneze această moţiune”, a punctat sursa citată.
Amintim că opoziția a înregistrat o moțiune simplă împotriva ministrului Ciocoi, după ce acesta a declarat că armata rusă ar fi oprit vărsările de sânge pe Nistru, deși Rusia a fost recunoscută parte a războiului din 1992. Totuși, moțiunea nu a mai ajuns să fie dezbătură în plenul Parlamentului, deoarece reprezentanții PSRM – PD din cadrul Biroului permanent al Legislativului au constat că documentul ar fi conținut unele carențe, argumente respinse de opoziție.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata