NordNews
Avem ce spune

Furios că pierduse într-un turneu de jocuri video, un tânăr a omorât două persoane

Doi tineri şi-au pierdut viaţa şi 11 au fost răniţi duminică, în timp ce participau la un turneu de jocuri video dintr-un mall din Jacksonville, Florida. Furios că pierduse, un tânăr a scos pistolul şi a început să tragă asupra celorlalţi jucători, după care s-a sinucis.
Mai multe împuşcături au fost auzite duminică într-un bar din Jacksonville Landing, un mall cu multe restaurante şi magazine din oraşul Jacksonville, Florida.
Împuşcături în Jacksonville Landing. Feriţi-vă de această zonă. Nu este sigură. STAŢI DEOPARTE!” a avertizat, printr-un mesaj transmis pe twitter biroul şerifului din Jacksonville.

În urma intervenţiei Poliţiei, atacatorul a fost împuşcat, dar poliţiştii continuă să caute eventual complici. Potrivit surselor oficiale, 3 persoane au fost ucise şi 11 rănite, majoritatea copii.

Tinerii participau la un turneu gratuit de jocuri video, transmis în direct pe Twitch, o reţea de jocuri online deţinută de Amazon. Într-un videoclip publicat pe internet, este surprins momentul atacului. Pe ecran se vede un meci virtual de fotbal american, iar într-un colţ, imaginea a doi jucători. La un moment dat, pe pieptul jucătorului cu tricou roşu se observă un punct luminos. Imaginea se întrerupe când încep să se audă împuşcături şi ţipetele celor atinşi de gloanţe. ”Fugiţi! Fugiţi! Fugiţi! Fugiţi! Fugiţi! Fugiţi! ” scrie un utilizator într-un mesaj pe ecran.

Cea mai neagră zi din viaţa mea!” scrie pe twitter unul din participanţii la turneu, care a fost doar uşor rănit la un deget. ”În viaţa mea nu mai particip la ceva gratuit. Viaţa îţi poate fi curmată într-o secundă.

Imagini ale poliţiştilor care intervin la locul atacului au fost publicate de alţi oameni aflaţi în zonă.
View image on TwitterView image on Twitter
Mama lui Larry Legend, un jucător video profesionist, a fost anunţată telefonic că fiul ei a fost împuşcat. ”Are trei răni: una în piept, una în mână şi încă într-un loc,” a povestit jurnaliştilor femeia, disperată că nu ştia cât de grav este rănit tânărul.

Poliţiştii care au evacuat zona au găsit mai mulţi tineri ascunşi în localuri, de teama împuşcăturilor.
Vă rugăm să rămâneţi liniştiţi în locurile în care vă ascundeţi,” a transmis Poliţia locală pe twitter. ”SWAT (forţele speciale) cercetează fiecare centimetru din Jacksonville Landing. Vom ajunge şi la voi. Vă rugăm să nu ieşiţi fugind afară.

ipoteză terifiantă apare în mesajele corespondentului local al cotidianului Los Angeles Times. Atacatorul era unul dintre participanţii la turneu, care – furios că pierduse – a scos pistolul şi a început să tragă în cei din jur, după care s-a sinucis. Avea 24 de ani.
La faţa locului şi-au făcut apariţia şi echipele FBI, iar şeriful din Jacksonville a anunţat într-o conferinţă de presă că a fost un singur atacator, pe nume David Katz, un tânăr de 24 de ani din Baltimore, care s-a sinucis după ce a împuşcat mai mulţi tineri.

El a fost de două ori internat în instituţii psihiatrice în perioada adolescenţei şi i-au fost prescrise medicamente antipsihotice şi antidepresive. Potrivit agenţiei de ştiri The Associated Press, actele de divorţ indică faptul că părinţii lui David Katz nu erau de acord în legătură cu modul în care ar trebui să aibă grijă de fiul lor, tatăl acestuia afirmând că fosta lui soţie exagera simptomele fiului lor pentru a obţine custodia. Părinţii lui Katz au divorţat în anul 2007.
David Katz a fost internat pentru 12 zile într-o instituţie de sănătate mintală din Baltimore la finalul anului 2007. Potrivit actelor de divorţ, un psihiatru i-a administrat atunci antidepresive. Ulterior, el a fost internat pentru 13 zile într-o instituţie psihiatrică din Rockville, statul Maryland.
În urmă cu câteva săptămâni, David Katz a achiziţionat în mod legal două pistoale de la un magazin din Baltimore, Maryland, a anunţat şeful Poliţiei din Jacksonville, şeriful Mike Williams. Oficialul nu a precizat dacă autorul atacului a menţionat în documentele pentru achiziţia de arme că a fost internat în instituţii psihiatrice.
gandul.info

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"