NordNews
Avem ce spune

Furtuna Amanda a făcut cel puţin 18 victime în America Centrală

Amanda, prima furtună formată în actualul sezon al uraganelor din Oceanul Pacific, a făcut cel puţin 18 victime în trei ţări din America Centrală, El Salvador, Honduras şi Guatemala, informează AFP, scrie agerpres.ro.

Echipele de intervenţie încercau luni să localizeze alte şapte persoane din El Salvador care au fost date dispărute duminică în urma unor alunecări de noroi provocate de ploi torenţiale şi vânturi puternice, a precizat ministrul local de Interne, Mario Duran.
Avem 15 morţi şi şapte dispăruţi, a dezvăluit el într-o conferinţă de presă.
El Salvador este ţara cel mai grav afectată de furtuna Amanda, care a provocat inundaţii, alunecări de teren şi întreruperi ale alimentării cu energie electrică în această regiune din America Centrală.
Furtuna a ajuns duminică şi în Guatemala, unde două persoane au murit, a precizat coordonatorul operaţiunilor de gestionare a catastrofelor naturale, David de Leon.
Una dintre victime a fost un băiat de nouă ani luat de o viitură, iar a doua victimă a fost ucisă de prăbuşirea unei clădiri situate la nord-vest de Ciudad de Guatemala.
O altă persoană a murit în Honduras, unde autorităţile au anunţat producerea unor alunecări de teren şi a unor inundaţii.
Preşedintele din El Salvador, Nayib Bukele, a decretat stare de urgenţă pentru 15 zile. Potrivit declaraţiilor sale, furtuna Amanda a cauzat pagube materiale estimate la 20 de milioane de dolari.
Aproximativ 200 de clădiri au fost avariate, a precizat William Hernandez, reprezentant al Protecţiei Civile din această ţară.
În total, 7.225 de persoane au fost evacuate şi transferate de militarii de la Protecţia Civilă în 154 de adăposturi amenajate pe întregul teritoriu naţional.
Numeroase zone au fost private de electricitate şi apă potabilă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"