NordNews
Avem ce spune

Gala tinerilor jurnaliști din Bălți. Cu ce premii s-au ales participanții

AO Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală „ANIMA”  în parteneriat cu Asociația Obștească ”Asociația Reporterilor Media Nord” portalul de știri Nord News și Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret CRAT din cadrul DÎTS municipiul Bălți, cu suportul Uniunii Europene implementează proiectului „Youth Media Marathon Bălți”  în perioada august  2020 – martie 2021.

În data de 14 martie, toți participanții la proiect au fost invitați la Gala tinerilor începători în jurnalistică. Evenimentul a fost deschis de către directoarea executivă a CIDP Anima, Nonna Mihalcean  și coordonatoarea programului de granturi API, Cristina Bobîrca. Cu cuvânt de salut a venit Dumitru Pelin, director executiv al portalului de știri Nord News, care a urat succese  tinerilor și i-a invitat în viitorul apropiat să urmeze activitate de jurnalist la Nord News.  

Pentru o atmosferă prietenoasă, evenimentul a fost completat de o expoziție de fotografii A3 pe sevalete în sală și piese live la chitară, interpretate de două tinere din Bălți. 

13 tineri au prezentat rodul muncii din toamna anului 2020. Aceștia au lucrat în 4 echipe la 4 materiale jurnalistice, fiind ghidați de experții Nord News. În urma Concursului online desfășurat în februarie 2021, echipele au fost premiate din partea proiectului cu premii de valoare : power beng, căști fără fir, flesh și ceasuri smart.

Organizatorii au oferit la toți participanții la evenimentul de final genți eco cu logo-ul proiectului și calendare cu fotografii individualizate de la activitățile inițiativelor.

Proiectul a avut loc datorită unei rețele de colaborare frumoasă cu instituțiile de învățământ din Bălți. Astfel, la Gală au fost premiate cu certificate de participare reprezentantanta CESPA, Elena Sînic și Elena Gangan de la Școala Profesională nr. 5. Acestea au menționat deschiderea instituțiilor pentru proiecte similare.

„Gala a reprezentat o platformă de recunoaștere a meritelor participanților și schimb de experiență. Astfel, ne dorim în continuare să mobilizăm tinerii din nord pentru a-i abilita în domeniul social media și a crea contente calitative pe rețelele lor de socializare”, a menționat coordonatoarea de proiect și directoarea interimară CRAT, Nonna Mihalcean.

„Suntem recunoscători pentru astfel de oportunități de dezvoltare și implicare civică. Acestea ne schimbă viața și viziunea față de ceea ce se întâmplă cu noi în comunitate”, a spus Sergiu Botezat. participant.

AO „Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală ANIMA” împreună cu partenerii mass-media AO „Asociația Reporterilor Media Nord” sunt beneficiarii Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul „Youth Media Marathon Bălți” în Bălți.

Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata