NordNews
Avem ce spune

Game Over: AVIA INVEST a achitat datoria, în pofida presiunilor autorităților

„Avia Invest” SRL anunță că a rambursat integral datoriile către Autoritatea Aeronautică Civilă în valoare de 22,6 de milioane de lei, inclusiv toate cheltuielile privind executarea datoriei. Compania mai menționează într-o postare pe contul său de facebook că autoritățile au inițiat înscenarea unui proces care avea drept scop falimentarea sa artificială.

AVIA INVEST anunță că a achitat întreaga datorie, prezentând și actele care confirmă acest lucru și cere încetarea procedurile de declarare a insolvenței.

 

„Rambursarea s-a efectuat în ciuda acțiunilor fără precedent ale autorităților și dorinței acestora de a acapara compania, prin aplicarea sechestrului pe banii alocați de investitor și blocarea lor la debitor, banii fiind destinați plăților AVIA INVEST. Prin urmare, procedura de declarare a insolvenței AVIA INVEST și toate presiunile asupra companiei trebuie încetate”, cere compania.
Compania mai menționează că a aflat că autoritățile au depus deja o cerere în instanță pentru inițierea procedurii de insolvabilitate a companiei, fiind admise abuzuri și încălcări.
Astfel, judecătorul care ar urma să se ocupe de dosar este cumetrul consilierului juridic din umbra al lui Igor Dodon, Maxim Lebedinschi, iar ca administrator al procedurii ar urma să fie numit un fin al ministrului Justiției.
Amintim că în ultima săptămână autoritățile au sporit presiunile asupra așa-numitului process de returnare a Aeroportului Chișinău în administrația statului, însă reprezentanții companiei și experți independenți atrag atenția asupra faptului că au loc încălcări grave ale legislației, din care cauză Republica Moldova riscă să piardă dosare costisitoare în instanțele internaționale. Compania fondatoare a „Avia Invest” a depus deja o cerere la Curtea de arbitraj internațional de la Stockholm, în care cere despăgubiri de 885 de milioane de euro.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"