NordNews
Avem ce spune

Gavrilița despre gaze: „Sunt convinsă că vom avea un contract negociat până pe 1 noiembrie. Nu divulgăm anumite aspecte”

Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, este convinsă că până la 1 noiembrie curent, țara noastră va avea un contract negociat, fie cu Gazprom, fie cu alți furnizori de gaze.

„Vom avea un contract care va fi în interesul cetățenilor, în condițiile pieței gazelor naturale”, a declarat Gavrilița într-o conferință de presă.

„Problema livrării gazelor este una complexă, de natură tehnică, economică și politică”, a răspuns Gavriliță la întrebarea unei jurnaliste.

Întrebată dacă Gazprom șantajează Chișinăul, aceasta a declarat că în relațiile dintre state nu au loc asemenea calificări.

Reporter: —Și totuși ce vrea Gazprom, preț, volum sau datorii?

Gavrilița:— Nu divulgăm anumite aspecte ale negocierilor, care pot afecta procesul de negocieri. 

Premierul a specificat că Chişinăul este în discuţii cu alte guverne şi companii „pentru a identifica furnizori de gaz”.

Am avut negocieri cu România, Ucraina, Polonia. Chiar azi, ministrul Infrastructurii, Andrei Spânu, se află în Polonia în discuţii la tema crizei energetice. Anterior, ministrul Nicu Popescu a avut discuţii la această temă la Bruxelles şi Bucureşti, iar joi va pleca la Kiev”, a spus Gavriliţa.

Şefa Guvernului a menţionat că Executivul pregăteşte procesul de achizţionarea gazelor din surse alternative, prin compania Energocom.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata