NordNews
Avem ce spune

Gavrilița și Grosu au felicitat R. Moldova: Următorii 30 de ani să fie mai buni, cu lecții învățate și cu greșeli nerepetate

Prim-ministra R. Moldova, Natalia Gavrilița, și președintele Parlamentului, Igor Grosu, au venit cu un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Independenței. Aceștia doresc ca următorii 30 de ani să fie mai buni, cu lecții învățate și cu greșeli nerepetate.

 

Dragi cetățeni, vă felicit cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la declararea independenței Republicii Moldova. Avem o țară frumoasă, numai bună pentru un trai îmbelșugat, liniștit și plin de bucurie. Suntem o mână de oameni care au muncit și au avut grijă de acest pământ și în perioadele grele și în perioadele de dezvoltare pașnică.

Suntem o mână de oameni și ne aflăm acum pe tot globul. Legătura multora dintre noi cu țara e doar prin inimă și internet. Știu că multora acum le este dor de țara lor. Dar știu că nouă tuturor ne este dor de Moldova satelor pline de copii, Moldova orașelor pline de forfotă și activitate economică, de Moldova pădurilor bătrâne și a fântânilor cu apă curată. Lucrăm împreună să avem o țară cu dreptate, o țară cu respect față de munca cinstită, o țara în care lucrezi, investești și prosperi.

Fie ca următorii 30 de ani să fie mai buni. Să fie cu lecții învățate, cu greșeli nerepetate, cu eforturi încununate de rezultat și cu bucuria de a ne vedea unii pe alții împliniți.

La mulți ani, Moldova!”, a declarat Natalia Gavrilița.

 Dragi prieteni, stimați cetățeni, la mulți ani!

Astăzi, Republica Moldova împlinește 30 de ani. Îmi place ziua de 27 august, pentru că în această zi suntem împreună, indiferent de unde ne aflăm în acest moment. Suntem cu toții Republica Moldova. Fără dumneavoastră, cei care ascultați și priviți acum, nu ar fi nimic. Statul independent și suveran, Republica Moldova, a fost construit de femei puternice și bărbați curajoși. Cu muncă grea, cu ajutor reciproc, cu voință, curaj și optimism.

Firește, fiecare dintre dumneavoastră. aveți întrebări, reproșuri și speranțe legate de anii de independență a țării noastre. Ori, și după 30 de ani avem impresia că independența și statalitatea Republicii Moldova sunt înșelate. Ne confruntăm cu provocări majore în justiție, economie, securitate, sănătate, mediu. La 30 de ani de independență, Moldova abia învață să fie stat. Un stat tânăr, cu instituții fragile, în plină formare, care trebuie consolidate și dezvoltate. După atâtea eșecuri, cred cu tărie că măcar acum, la 30 de ani, vom construi un stat pentru oameni. Pentru toți oamenii, indiferent de etnie sau limba vorbită. Dar pentru asta avem nevoie de o transformare. De o schimbare la care trebuie să participăm cu toții, fiecare cetățean, pentru a trăi în țara noastră. În siguranță, stabilitate, bunăstare și respect.

În criza pandemică prin care trecem, am demonstrat că putem să unim forțele pentru a lupta pentru molima. Chiar dacă bătălia nu este câștigată, iar covid-19 atacă în valuri, pandemia paote fi învinsă doar prin efortul nostru comun.

La 30 de ani de independență, vreau ca tinerii noștri să rămână acasă, să investească în țara noastră. Vreau ca tinerii noștri să prețuiască munca, modestia, grija față de comunitate și mediu, respectul față de lege și lucru în echipă. Pentru aceasta avem nevoie de implicarea fiecărui cetățean. Fac apel la toți oamenii care țin la țara noastră să se implice. Doar cu ajutorul vostru putem transforma aspirațiile noastre în schimbări reale.

Dragi prieteni, vă doresc sincer, tututor, sărbătoare minunată pe 27 august. Succes Republica Moldova. La mulți ani Republica Moldova! Doar împreună suntem R. Moldova”, a declarat Igor Grosu.

Amintim că Republica Moldova sărbătorește pe 27 august 2021, aniversarea a 30 de ani de la adoptarea Declarației de Independență.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"