NordNews
Avem ce spune

Gavrilița vrea înăsprirea legislației pentru siguranța rutieră: În ultimele zile au loc multe accidente grave

Prim-ministra Natalia Gavrilița a afirmat că autoritățile examinează înăsprirea legislației rutiere în contextul numărului tot mai mare de accidente rutiere la trecerile de pietoni. Șefa Guvernului a precizat că este discutată inclusiv introducerea obligației de a trece procedura de reșcolarizare, în cazul unor încălcări grave, scrie agora.md

„În ultimele zile au loc îngrijorător de multe accidente grave, care se soldează cu decese la trecerea de pietoni. Știu că MAI are în această perioadă anumite filtre de poliție, depistează șoferii care au consumat băuturi alcoolice, dar înțeleg că nu au efectul dorit, sunt necesare schimbări de comportament și a obișnuinței oamenilor de a conduce dar poate  este vorba și de anumite condiții pe intersecțiile mai problematice, avem comitet  de siguranță rutieră, am dedicat surse din fondul rutier pentru o mai bună informare. Poate este oportun să ne gândim și la alte măsuri, să înăsprim legislația, inclusiv până la privarea de permis și obligația de a  trece procedura de reșcolarizare, în cazul unor încălcări grave”, a declarat prim-ministra în debutul ședinței Guvernului din 11 ianuarie curent.

În context, secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Sergiu Diaconu a anunțat că încă anul trecut, instituția a emis Parlamentului un pachet  de legi pentru modificarea legislației rutiere, fiind preluate inclusiv exemple din țările europene.

„Este prevăzut înăsprirea pedepselor, am preluat practica română, unde se prevede că pentru necedarea trecerii, dacă persoana din a doua oară nu cedează trecerea, urmează să i se ridice permisul pentru 40 de zile, este un proiect important, am trimis scrisoare parlamentului prin care să se aprobe mai repede”, a menționat oficialul.

Diaconu a precizat că a fost pregătită și o propunere de convocare a Consiliului de Siguranță Rutieră și a unei mese rotunde de către Inspectoratul General al Poliției, în vederea elaborării programului de siguranță rutieră, care va permite accesarea finanțării internaționale în acest domeniu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"