NordNews
Avem ce spune

Gaze lacrimogene la o secție de vot din Varnița. Poliția a reținut făptașul

Poliția a identificat și reținut bărbatul care în această dimineață a pulverizat spray lacrimogen în fața unor alegători din preajma unei secții de votare din Varnița. Anunțul a fost făcut de șeful adjunct al Inspectoratului Național de Poliție, Marin Maxian, scrie Cotidianul.md.

„O situație încordată este la Varnița, unde un număr de persoane, din rândul veteranilor, precum și un grup de localnici, încearcă să pericliteze activitatea secției de votare, blocând accesul persoanelor care vin să-și exercite dreptul la vot”, a declarat Marin Maxian într-un briefing de presă.

Accesul la secțiile de votare este asigurat, a menționat adjunctul IGP.

„Am avut un incident, provocat de o persoană care a intrat în altercații cu grupul de persoane din preajma secției de votare. Persoana a folosit gaz lacrimogen. Poliția a reacționat imediat, persoana fiind imediat reținută și identificată. La moment este dispus procesul de constatare și urmează să asigurăm calificarea juridică a acțiunilor”, a declarat Maxian.

În acest context, Marin Maxian a îndemnat cetățenii să fie responsabili de acțiunile lor. Orice acțiune de blocare, fie cu unități de transport sau persoane pentru a îngrădi drepturile altor persoane, se consideră ilegală.

Amintim că, din prima oră a scrutinului electoral, la o secție de votare din Varnița, deschisă pentru alegătorii din stânga Nistrului, au izbucnit altercații între un grup de veterani, care au blocat accesul alegătorilor invocând faptul că aceștia vin dintr-o zonă de risc de infectări cu coronavirus.

Un martor a declarat că „un provocator” a folosit un spray lacrimogen pe care l-a pulverizat în direcția oamenilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"