NordNews
Avem ce spune

George Munteanu // Fumați canabis, beți ceai și nu vă diorghăiți!  

După alegeri există toate șansele să ne trezim într-o țară în care se fumează la greu canabis, se bea ceai și se admiră cum cineva îi așează pe toți corupții în șir indian, pregătindu-i astfel pentru glonțul izbăvitor și, totodată, ispășitor de păcate.
Cel puțin, așa reiese din promisiunile electorale ale unor candidați și partide care luptă în acest moment să ajungă în Parlamentul Republicii Moldova. Or, atât de încrâncenați sunt aceștia să ajungă acolo, încât își suprasolicită puținele facultățil creative, dând naștere la niște idei care i-ar face invidioși pe cei mai talentați romancieri ai lumii.
Ideea unui partid de a recrea colhozul m-a făcut să râd cu lacrimi, pentru că mi-am adus aminte, de spusele altora, câte năzbâtii se făceau și pe-acolo și cum fiecare lua (pentru că nu poți să spui că fura) cât putea. Oricum, impresia este că unii vor să ne ducă cu cel puțin 50 de ani în urmă, de parcă nu e de ajuns că și așa suntem în urma civilizației cu cel puțin un secol.
Alții însă, vor să ne ducă în viitor, unde oamenii au bani, au drumuri bune, au siguranța zilei de mâine și folosesc niște substanțe care, zic ei, îi recreează. Or, noi mai avem câteva probleme de rezolvat înainte de-a purcede la exercițiile recreative. E de râs și, totodată, de plâns în situația în care ne aflăm.
N-ai cum să nu râzi de prostia unora, dar când mă gândesc că unii din ăștia ar putea ajunge în parlament, nu-mi vine să fac altceva decât să-mi pregătesc valiza și să plec de-aici, cu tot cu familie. Destinațiile sunt multiple, pentru că, practic, oriunde-ai pune degetul pe glob, e mai bine decât aici. Dar tot parcă mă atrage mai mult o destinație exotică, unde se cultivă ceaiul, unde se fumează legal canabis și unde corupții sunt pedepsiți cu moartea…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"