NordNews
Avem ce spune

Germania a cumpărat un milion de pastile Pfizer anti-COVID

Germania a cumpărat un milion de pastile anti-COVID de la compania Pfizer. Anunțul a fost făcut de ministrul sănătății, Karl Lauterbach. Primele livrări de Paxlovid sunt așteptate în ianuarie, a declarat Lauterbach , adăugând că medicamentul pare foarte promițător, scrie digi24.ro.

„Mă aștept ca acesta să ne permită să prevenim numeroase cazuri grave în unitățile de terapie intensivă”, a spus Lauterbach, citat de Mediafax.

Agenţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a dat autorizație de urgență pentru pastila împotriva COVID dezvoltată de Pfizer cu puțin timp înainte de Crăciun. Ministrul german a declarat că și țara sa va da undă verde medicamentului.

Potrivit producătorului, pacienții iau trei pastile de două ori pe zi pe o perioadă de cinci zile. Medicamentul conține un ingredient care inhibă o proteină SARS-CoV-2 și reduce capacitatea virusului de a se replica.

Deși medicamentele precum Paxlovid sunt considerate de experți ca fiind un instrument vital în lupta împotriva COVID-19, sunt mult mai scumpe și adesea mai greu de administrat decât vaccinurile.

În urma celor aproape 491.000 de vaccinuri suplimentare administrate luni, rata de vaccinare din Germania a depășit 70%, potrivit Institutului Robert Koch. Aceasta înseamnă 59 de milioane de persoane care au primit două doze de vaccin sau o doză din serul Johnson & Johnson. De asemenea, cel puțin 30,4 milioane de persoane au primit doza booster, reprezentând 36,6% din populație.

Pe măsură ce varianta Omicron câștigă teren în Germania, guvernul și oficialii din domeniul sănătății publice au avertizat cu privire la o creștere a numărului de cazuri noi în luna ianuarie.

Cu puțin timp înainte de Crăciun, guvernul federal și cel al landurilor au convenit asupra unor noi restricții pentru a încetini răspândirea virusului. Acestea au intrat în vigoare marți în mare parte din țară. Cei care locuiesc în landurile Bavaria, Berlin, Hesse, Renania de Nord-Westfalia, Saarland, Saxonia, Schleswig Holstein și Turingia trebuie să își limiteze contactul cu alte persoane.

În multe locuri, restricțiile limitează la 10 numărul de persoane care se pot întâlni într-un singur loc pentru întâlniri private, chiar dacă sunt vaccinate. Sunt excluși copiii cu vârsta sub 14 ani.

În cazul în care sunt prezente persoane nevaccinate, limita este de o familie și maxim două persoane dintr-o altă familie.

Măsuri similare sunt deja în vigoare în mare parte din restul țării.

Compania Pfizer susține că pastila sa anti-COVID a redus cu aproape 90% riscul de spitalizare şi de deces la persoanele cu risc mare de a dezvolta o formă severă a bolii, dacă este luată în primele zile de la apariţia simptomelor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"