Germania: Angela Merkel a stat pe scaun la intonarea imnurilor naționale, la primirea Maiei Sandu

Cancelarul german Angela Merkel a preferat să se aşeze la intonarea imnurilor naţionale în timpul unei vizite oficiale marţi, la Berlin, după mai multe episoade de tremurat în public care au ridicat întrebări cu privire la starea sa de sănătate, relatează AFP, preluat de agerpres.ro.

Angela Merkel s-a aşezat pe un scaun alb, alături de premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, aflată în vizită în capitala germană.

Joia trecută, Merkel, care conduce Germania de 14 ani, a ocolit protocolul luând loc în cursul ceremoniei de primire a omoloagei sale daneze, Mette Frederiksen, după ce în ultimele săptămâni a fost surprinsă de trei ori tremurând în timpul unor apariţii oficiale.

Ea a dat asigurări ulterior, în mod repetat, că totul merge bine.

Un sondaj realizat de institutul Civey a indicat că pentru 59% dintre germani tremuratul cancelarului ţine exclusiv de sfera sa „privată”, în timp ce 34% apreciază că este vorba de o informaţie de interes public.

Angela Merkel, care împlineşte mâine, 17 iulie vârsta de 65 de ani şi urmează să-şi încheie ultimul mandat de cancelar în 2021, va intra în vacanţa de vară ca de obicei la sfârşitul lui iulie.

4 Comments

  • de ce Maia nu a pus macar mana la inima?!

  • Oleacă de PR ieftin dacă sincer, iată tu cel care citești asta ce zici sa schimbat la tine viața, gata trăiești mai bine, vezi ceva concret de la ăștia, proiecte sociale ceva, drumuri să se facă ? nimic, se majorează în schimb preturile la gaz, energie electrică, carburanți, zaibisi schimbare, așa-i ?

  • Sau mai bine spus au nevoie de credite si granturi ca sa mai fure si mai apoi sa puna pe spinarea cetatenilor, poveste cu demnitate si adevar sa terminat, a ramas doar stat capturat de rusi.

  • Maia esti o nerusinare, un pozor al tarii.

leave a reply