NordNews
Avem ce spune

Gheorghe Calamanciuc s-a stins din viață la vârsta de 77 de ani

Poetul, prozatorul și dramaturgul Gheorghe Calamanciuc, laureat al mai multor premii literare, fost profesor la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB), ex-secretar literar la Teatrul Național Vasile Alecsandri din Bălți s-a stins din viață la vârsta de 77 de ani. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Ministerului Culturii. 

Gheorghe Calamanciuc s-a născut pe 7 februarie 1945 în satul Mihoreni, Herţa, Ucraina. A absolvit Institutul Pedagogic „Alecu Russo” din Bălţi. A fost director de şcoală, profesor de limba română, lector la Universitatea Pedagogică de Stat „A. Russo”, redactor literar la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Bălţi.

Calamanciuc a semnat volumele de piese „Ultima noapte de mileniu cu un copil îmbătrânit”, „Ultimul urmaş al lui Ştefan”, „Teatru pentru copii” și cărţile de versuri „Toamna risipei lui Adam”.

Totodată, el a semnat volumele de piese: „Singur în 50 de poeme” şi „Poemele repausului”, „Poeme de citit bătrânețea”, „50 de sonete pentru îndrăgostiții de fantasme”, romanele „Don Juan în derivă”, „Don Juan de mucava”, „Don Juan, proscrisul”, „Celebritatea ghinionistului” și „Don Juan izgonitul din visuri”.

Gheorghe Calamanciuc va fi înmormântat marți, la Bălți.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"