NordNews
Avem ce spune

Gheorghe Cavcaliuc a fost dat în căutare de Interpol pentru arest și extrădare

Fostul șef – adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, a fost dat în căutare de Interpol pentru arest și extrădare, după ce autoritățile din Chișinău au înaintat o solicitare în acest sens în luna august a acestui an. Informația a fost confirmată de către purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec, scrie agora.md

Șeful Biroului Național Central al Interpol din Republica Moldova, Viorel Țențiu, a menționat că cererea a fost acceptată din data de 16 decembrie 2021.

Precizăm că la 29 octombrie curent, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat că l-a citat pe Gheorghe Cavcaliuc pentru a fi audiat în cazul investigațiilor privind cauzele penale fabricate în privința cetățenilor Gheorghe Petic și Ruslan Verbițchi. Acesta a fost citat pentru a se prezenta la data de 5 noiembrie 2021.

Menționăm că, Gheorghe Cavcaliuc a părăsit R. Moldova în iunie, în timpul campaniei electorale. Acesta a fost surprins de internauți în capitala Marii Britanii.

Cavcaliuc are statut de bănuit în dosarul „verde de briliant”, când mai mulți membri ai partidului PACE l-ar fi stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei, ultimul având nevoie de spitalizare din cauza leziunilor cu care s-a ales. Alți patru membri, printre care președintele organizației teritoriale a partidului PACE, sunt cercetați în acest dosar.

2 Comentarii
  1. Alexei spune

    Lume!!! Stați pe pace! Am mai văzut noi Interpol, arestare și extrădare… Fiți pe pace! Nu retrăiți, nu a plecat Cavcaliuc că să fie adus! Ce? Nu are bani de drum înapoi?😡😡💩

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"