NordNews
Avem ce spune

Ghidul de finanțare nerambursabilă – DRRM 2023, lansat în consultare publică

Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României a lansat astăzi în dezbatere publică, Ghidul de finanțare nerambursabilă 2023, pe pagina de internet a instituției.

Unele dintre modificările propuse în varianta actuală se referă la documentele care trebuie depuse de către solicitant la dosarul de finanțare, documentele justificative privind cheltuielile efectuate în cadrul proiectelor, precum și la elementele de identitate vizuală necesare pentru promovarea proiectelor și a sursei de finanțare.

Potrivit DRRM, de finanțare nerambursabilă vor putea beneficia asociațiile, fundațiile, unitățile de cult, organizațiile neguvernamentale, persoanele fizice autorizate sau persoanele juridice de drept public sau privat, din România și din afara frontierelor țării.

„Domeniile de finanțare nerambursabilă sunt: Cultură, Mass-media, Educație, Spiritualitate și tradiție, precum și Societatea civilă”, se arată într-un comunicat emis de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

Cei interesați pot consulta Ghidul de finanțare nerambursabilă AICI.

Amintim că, Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) sprijină cetățenii din Republica Moldova prin acordarea de finanțări nerambursabile și alte mijloace de sprijin financiar, în limita bugetului alocat, cu respectarea principiilor liberei concurențe, eficacității utilizării fondurilor publice, transparenței și a tratamentului egal.

În anul 2022, au fost aprobate pentru finanțare 44 proiecte, în cadrul a două sesiuni, reprezentând un procent de aproximativ 22% din cele 201 de solicitări depuse. În cadrul primei sesiuni de evaluare au fost aprobate 34 de proiecte, iar în cadrul celei de a doua sesiuni au fost aprobate 10 proiecte. Valoarea totală a solicitărilor depuse a fost de 70.926.438,56 lei, depăşind considerabil capacitatea financiară a Departamentului. Suma aprobată, aferentă celor 44 proiecte, a reprezentat aproximativ 10% din totalul solicitat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"