NordNews
Avem ce spune

Goliți-vă portmoneul, domnilor, dacă vreți să mâncați cartofi și varză

Toamna e pe sfârșite și locuitorii din municipiul Bălți continuă să-și facă rezerve pentru iarnă. Locul cel mai potrivit pentru cumpărături este piața agricolă agro din apropierea stadionului orășenesc. Cartofii, morcovii, ceapa, usturoiul, varza, merele și perele sunt cele mai solicitate produse alimentare. Reporterii nordnews.md au decis să afle cât costă legumele și fructele acum și dacă prețurile s-au majorat în comparație cu anul trecut.

 

Vânzătorii de la  piața angro se plâng de micșorarea numărului de clienți, argumentând fenomenul prin  puterea scăzută de cumpărare a acestora. În același timp, aceștia remarcă faptul că prețurile pentru majoritatea produselor au urcat.
 
„Producția este a noastră. Ne străduim să fie totul al nostru. Este foarte greu să ne  recuperăm investițiile. Varza a fost mai ieftină în anul trecut pentru că a rodit bine, în acest an e mai puțină.”,  spune o vânzătoare.
 
„Foarte greu se vinde, nu știu de ce, sunt ieftine  și nu se vând. Anul trecut, a fost 7 lei”, se plânge o vânzătoare de la piața angro.
 
La Piața Centrală lucrurile stau mai bine, sunt mult mai mulți cumpărători acolo, iar prețurile sunt mai ridicate, întrucât vânzătorii cu amănuntul cumpără marfa de la  piața agricolă angro, majorând prețul produsului și câștigă din diferența de preț. Vânzătorii se plâng mereu că nu le este convenabil, dar asta e legea pieței.
 
„Prețurile sunt la fel. Cartofii de calitate sunt la același preț, iar cei de o calitate inferioară sunt mai ieftini. La piața angro.  Aici vine un leu- acolo un leu și cincizeci de bani adăugăm”, spune vânzătoarea
 
Am decis să mergem și la supermarketuri. Spre surprinderea noastră, pentru unele produse, prețurile sunt mai mici decât în piața centrală. Este mai profitabil, bineînțeles, să cumpărați la piața angro, în cazul în care cumpărați dintrodată multă marfă. Dacă nu aveți timp pentru cumpărături agro și preferați să cumpărați alimente după strictul necesar necesar, atunci supermarketurile sunt cea mai bună alegere. Prețurile sunt aproape la fel ca și la Piața Centrală, iar condițiile de depozitare sunt mai bune.
 

Prețuri la legume și fructe  în orașul Bălți

Denumirea produsuluiPiața AngroPiața CentralăSupermarket
Prețuri lei
Cartofi4-50109-50
Morcov789
Varză567
Ceapă8912
Usturoi454534
Mere245-50

 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"