NordNews
Avem ce spune

Golovatiuc a dat un chef la ambasada noastră la Moscova cu ocazia debutului său în funcție. Z. Greceanîi și Olga Cebotari, printre invitați

Ambasadorul Vladimir Golovatiuc, la 24 februarie curent, a oferit o recepție solemnă consacrată „debutului activității sale diplomatice la Moscova și amplificării contactelor cu reprezentanții puterii de stat ruse și intensificării legăturilor de prietenie între cercurile din Republica Moldova și Federația Rusă”, se arată într-un comunicat de presă al misiunii diplomatice moldovenești la Moscova, transmie deschide.md.

„Evenimentul a fost onorat de prezența înalților oaspeți – dna Zinaida Greceanîi, Președintele Parlamentului Republicii Moldova, dna Olga Cebotari, Viceprim-ministru pentru Reintegrare al Republicii Moldova și din partea Federației de către dl Alexei Pușkov, Senator, Președintele Comisiei a Consiliului Federației al Federației Ruse pentru politica informațională. La recepție, de asemenea, au fost prezenți reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe rus, ai Dumei de Stat, agențiilor de profil economic, deputați, mediul de afaceri și oameni de cultură”, se arată în comunicat.
Potrivit informației, în mesajele de salut ale președintelui Parlamentului Z.Greceanîi și a Șefului misiunii diplomatice dl Vladimir Golovatiuc a fost reiterată necesitatea intensificării dialogului politic și importanța desfășurării cu regularitate a unor evenimente social-culturale cu implicarea activă a mediului de afaceri și cel cultural în vederea promovării imaginii RM.
La rândul său, Senatorul Alexei Pușkov a menționat faptul că, în pofida tuturor dificultăților, relațiile cu Moldova urmează a fi dezvoltate și valorificate.
„În cadrul evenimentului de anvergură, a fost prezentat un concert de muzică clasică susținut de către Iurii Rozum, pianistul și Artistul Poporului al Federației Ruse, precum de către dna Nina Șațkaia, interpretă, Artistă Emerită a Federației Ruse”, se mai arată în comunicat.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata