NordNews
Avem ce spune

Gospodăria Locativ-Comunală din Bălți nu luptă cu invazia puricilor și păduchilor

Președintele Partidului Unității Naționale la Bălți, Sergiu Burlacu, cere demisia conducerii întreprinderii municipale „Gospodăria locativ-comunală Bălţi” (GLC). Acesta a făcut o postare pe pagina sa de facebook în care precizează că deja al doilea an consecutiv mai multe blocuri din oraș au de suferit din cauza invaziei de purici și păduchi, întrucât structura respectivă nu-și onorează obligațiunile de serviciu.
,,Cer demisia conducerii întreprinderii municipale „Gospodăria locativ-comunală Bălţi”! An de an, în fiecare vară, bălţenii se confruntă cu aceiaşi problemă, blocurile locative din Bălţi sunt invadate de păduchi. Deşi anul trecut era clar că aceşti paraziţi îşi trag originea din spaţiile tehnice, care trebuie să fie îngrijite de întreprinderea municipală „Gospodăria locativ-comunală Bălţi”, al doilea an consecutiv locatarii blocurilor au de suferit din motiv că conducerea acestei întreprinderi municipale nu îşi onorează obligaţiunile, aceştia nu cunosc că astfel de cazuri se previn, aceştia n-au auzit de profilaxie.” a scris Sergiu Burlacu.
Sergiu Burlacu susține că a primit plângeri din partea locatarilor a 8 blocuri diferite din mai multe cartiere ale orașului.
,,Am fost contactat de zeci de bălţeni cu rugămintea de a clarifica această problemă. 
Contactând personal şeful secţiei tehnice a GLC-Bălţi, mi s-a sugerat să le scriu o solicitare, la care ştim că aceştia răspund cu greu sau nu răspund deloc, astfel, evitând să-mi spună la ce etapă de soluţionare a problemei se află procesul.
Invazia asta a puricilor şi păduchilor a câta oară arată proporţiile incompetenţei conducerii întreprinderii municipale „Gospodăria locativ-comunală Bălţi”, incompetenţă de care suferă bălţenii noştri, în primul rând copiii!”, a menționat Sergiu Burlacu.
Reporterul nordnews a încercat să ia legătura cu conducătorul GLC Bălți, însă acesta fost de negăsit la locul de muncă, iar pentru a obține alte informații am fost îndemnați, ca și în cazul liderului PUN, să scriem o solicitare.
Contactată telefonic, Ala Tetelea, medic epidemiolog la Centrul de Sănătate Publică Bălți ne-a informat că conducerea GLC a purtat discuții cu compania care prestează servicii de dezinfecție, iar de mâine, 12 iulie, vor începe acțiunile de combatere a paraziților. Potrivit medicului, lucrările de dezinfecție vor începe în blocurile locative de la cartierul 8, de unde au survenit deja 60 de cereri.
Reamintim că în august 2018, autoritățile locale nu puteau face față invaziei de purici și păduchi. Blocurile de locuit din oraș și chiar transportul public au fost împânzite de paraziți. Atunci, primarul Nicolai Grigorișin a dispus ca reprezentanții Primăriei Bălți să ceară ajutor autorităților din România, pentru a nimici paraziții din subsolurile blocurilor de locuit din municipiul Bălți.
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata