NordNews
Avem ce spune

Gradinițele din stânga Nistrului și-au reluat activitatea

Mai multe grădinițe din Râbnița și-au început activitatea în condițiile în care situația epidemiologică ar fi sub control în regiune. Decizia a fost luată de administrația locală la începutul lunii curente, scrie agora.md

Astfel, începând cu data de trei august, Centrul de Dezvoltare pentru Copii și-a reluat activitatea, iar de astăzi grădinițele nr. 17, nr. 25, gimnaziul nr. 1, precum și grădinițele din satele Popenki, Voronkovo, Ulm. La fel, dacă situația epidemiologică va fi favorabilă, deschiderea pe etape a instituțiilor de învățământ preșcolar va continua și din data de 13 august când se vor redeschide alte șase grădinițe, scrie novostipmr.

În acest scop, o comisie a administrației din regiune și-a început activitatea pentru a evalua infrastructura instituțiilor de învățământ, parametrii de siguranță, respectarea tuturor normelor și cerințelor. În total, 35 de școli urmează să fie verificate în oraș și regiune.

Precizăm că astăzi, Igor Dodon a declarat că atât școlile, cât  și grădinițele din țară ar urma să se redeschidă la 1 septembrie.

Amintim că, în cadrul unor audieri la Comisia parlamentară de profil, secretara de stat al Ministerului Educației Culturii și Cercetării, Natalia Grâu a declarat că instituțiile de educație timpurie din țară își vor putea relua activitatea, conform unor reglementări speciale. Acestea prevăd printre altele, cerința că fiecărui copil trebuie să îi revină o suprafață de cel puțin patru metri pătrați în grupă, inclusiv în spațiile de dormit.

Mai mult, copiilor le va fi măsurată temperatura dimineața la accesul în instituție și după somn. Reglementările se referă și la dezinfectarea spațiilor, în mod special, în grupe, etc.

Anterior, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a emis o hotărâre cu regulile care vor trebui respectate, după ce vor fi redeschise grădinițele. Printre acestea se enumeră declarație pe proprie răspundere, aflarea a maxim 12 copii în grupă sau igienizarea spațiilor la fiecare trei ore.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"