NordNews
Avem ce spune

Grație UE, locuitorii din Leova vor avea acces la un sistem de canalizare centralizat

Peste 1 700 de locuitori din Leova vor avea acces la un sistem de canalizare centralizat datorită ajutorului financiar oferit de Uniunea Europeană, scrie infoprut.ro. 

Mai exact, în acest oraș vor fi construite 13,5 km de rețele interne de canalizare, la care vor fi racordate 690 de case individuale de locuit. Aceste lucrări se vor realiza în cadrul proiectului investițional „Extinderea sistemului de canalizare din orașul Leova. Construcția stației de pompare a apelor uzate din orașul Leova„, susținut financiar de Uniunea Europeană.

Startul lucrărilor de construcție a sistemului de canalizare a fost dat, până acum fiind executate lucrări de terasamente pe o suprafață de 492 de metri cubi, s-au montat circa 500 de metri liniari de țevi de canalizare, cămine de vizitare și de racordare.

Alexandru Bujorean, primarul orașului Leova, a mulțumit Uniunii Europene pentru sprijinul financiar acordat în realizarea acestui proiect extrem de important. „Pentru mine și colegii mei acest proiect investițional este nu doar unul de infrastructură, dar și un proiect pentru generații, care va plasa orașul nostru în rândul localităților în care serviciile de calitate sunt și pot fi prestate la standarde europene. Regret, însă, că nu fiecare dintre noi încă conștientizează pe deplin urmările pozitive ale acestei investiții pentru sănătatea orășenilor și pentru protecția mediului ambiant. Dar, cu siguranță, copiii și nepoții noștri vor aprecia ceea ce realizăm noi astăzi, împreună cu partenerii noștri, la Leova„, a punctat Alexandru Bujorean.

La rândul său, Maria Culeșov, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud, a subliniat că accesul sustenabil la apă potabilă curată și de calitate, la fel ca și serviciile sanitare, sunt cheia dezvoltării economice și sociale pentru orice societate.

Canalizarea reprezintă o miză majoră atât pentru sănătatea publică, cât şi pentru dezvoltarea durabilă. Existența unui sistem de canalizare coerent condiționează calitatea mediului înconjurător și implicit a vieții. Prin intermediul acestui proiect, Uniunea Europeană asigură suportul pentru îmbunătățirea vieții cotidiene a moldovenilor, contribuind la o mai bună infrastructură de alimentare cu apă și de canalizare în mediul rural. Grație investițiilor europene, cetățenii din Regiunea de Dezvoltare Sud vor avea acces la servicii publice de calitate, moderne și durabile de aprovizionare cu apă și sanitație„, a mai adăugat Maria Culeșov. 

Proiectul „Extinderea sistemului de canalizare din orașul Leova. Construcția stației de pompare a apelor uzate din orașul Leova” este finanțat de către Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova„, care este implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"