NordNews
Avem ce spune

Grecia refuză să acordă vize clericilor ruși

Grecia refuză să acorde vize reprezentanților Bisericii Ortodoxe Ruse (BOR), după agravarea relațiilor acesteia cu Patriarhia Ecumenica a Constantinopolului. Cauza conflictului este problema acordarii autocefaliei Bisericii Ortodoxe Ucrainene, scrie paginaderusia.ro
„Aceasta este politica guvernului grec, acum preoții BOR sunt percepuți ca potențiali spioni și agenți de influență”, a spus o sursă apropiată de Patriarhia Constantinopolului.
La rândul lor, și BOR și Patriarhia Ecumenica au afirmat că problemele legate de vizele pentru clerul bisericii ruse sunt legate de procesul de acordare a Tomosului autocefaliei Bisericii Ortodoxe a Ucrainei.
„Patriarhia de Constantinopol se luptă cu Biserica rusă pentru influență în lumea ortodoxă. Între Patriarhiile din Moscova și Constantinopol sunt acum relații ascuțite din cazua Ucrainei. – a declarat o sursă apropiată de Sinodul Bisericii Ortodoxe Ruse.
În iulie, Grecia a expulzat doi diplomați ruși, care au fost acuzați că au finantat proteste împotriva acordului de redenumire a Macedoniei. Totodata, Grecia a blocat intrarea în țară pentru alți oficiali ruși. Atena i-a acuzat pe diplomații ruși de încercare nereușită de a mitui pe funcționarii greci și pe capii bisericii ortodoxe grecești pentru a obține influență asupra clerului din Athos.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"