NordNews
Avem ce spune

Gripa a luat viața unei persoane. Anunțul Ministerului Sănătății

Gripa a luat viața unei persoane. Ministerul Sănătății anunță că a fost înregistrat un caz de deces din cauza complicațiilor infecției, primul în Republica Moldova, în sezonul 2022-2023.

Totuși, în prima săptămâna a anului 2023 s-a înregistrat o scădere a numărului cazurilor de infecții respiratorii virale acute, iar numărul cazurilor de gripă se menține la un nivel relativ constant pe parcursul a trei săptămâni. Se constată o diminuare a cazurilor inclusiv în municipiul Chișinău, unde sunt raportate cele mai multe îmbolnăviri.
Respectiv, în perioada 2-8 ianuarie, au fost înregistrate 12 579 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, 488 – infecţii respiratorii acute severe și 210 – gripă sezonieră.
De asemenea, instituțiile medicale raportează reducerea numărului de internări, în perioada menționată fiind spitalizate cu gripă 152 de persoane, iar cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare – 318. Cele mai multe internări în spitale, din cauza infecțiilor respiratorii acute și gripei sunt în rândul copiilor, pondere care se atestă în fiecare sezon pandemic, potrivit specialiștilor.
Menționăm că, în acest sezon au fost confirmate 932 de cazuri de gripă, 136 026 de infecții acute ale căilor respiratorii superioare și 5 906 de infecţii respiratorii acute severe.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"