NordNews
Avem ce spune

Grosu regretă demisia lui Kulminski: A avut o contribuție valoroasă pe dimensiunea reintegrării

Prima reacție din partea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) privind demisia viceprim-ministrului pentru Reintegrare, Vlad Kulminski. Președintele PAS Igor Grosu susține că plecarea lui Kulminski este o decizie personală, iar la mijloc nu există vreo supărare. Totodată, Grosu susține că Kulminski va contribui, în caz de necesitate, pe domeniul reintegrării, scrie deschide.md

„Chiar sunt motive personale, eu nu sunt în drept să le vociferez. Dacă dumnealui va dori să le spună, le va spune. Este o persoană la care noi ținem. A avut o contribuție bună și valoroasă pe dimensiunea reintegrării. Este resursa noastră pe acest domeniu. Am certitudinea că va rămâne alături de noi. Și noi (Parlamentul) avem nevoie, în contextul creării unei comisii speciale. Am discutat (n.r. cu Kulminski) necesitatea unei astfel de comisie pe platforma parlamentară, a fost produsul discuțiilor noastre și m-a asigurat că va rămâne o resursă pentru mine colegii mei atunci când vom vorbi despre reintegrarea țării. Nu este vorba de nicio supărare”, a declarat Grosu în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR Moldova.

Detalii: Vlad Kulminski, viceprim-ministrul pentru Reintegrare, a demisionat

Grosu a mai spus că la moment există câteva opțiuni de persoane, una din care l-ar putea înlocui pe Kulminski. Potrivit lui Grosu se poartă discuții cu aceste persoane, care au experiență pe domeniu, iar persoanele sunt în proces de analiză a propunerii, pentru ca sunt implicați la moment în anumite activități.

Cât privește subiectul remanierilor în Guvern, Grosu a afirmat că nu există asemenea discuții în PAS. „Planuri de remanieri nu avem”, a accentuat Grosu.

Acesta a subliniat că PAS are un proces continuu de interacțiune cu Guvernul, la fiecare ședință a fracțiunii fiiind chemați câte 1-2 membri ai cabinetului de miniștri pentru discuții privind problemele pe anumite sectoare.

Ținem să amintim că, colegul lui Igor Grosu, vicepreședintele Parlamentului și Vicepreședintela PAS Mihai Popșoi, a declarat că „s-ar putea să fie anumite remanieri guvernamentale, în scurt timp”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata