NordNews
Avem ce spune

Grupare infracțională specializată în trafic de droguri condusă din pușcărie, destructurată

Angajații Direcției de Combatere a Crimei Organizate a INI, Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și Agenția Națională a Penitenciarelor, au deconspirat o grupare infracțională specializată în organizarea schemelor de transportare și comercializare a drogurilor în cantități deosebit de mari, și anume heroină și marijuană, filiera cărora era coordonată din Penitenciarul nr. 1 Taraclia și Penitenciarul nr. 5 Cahul. Membrii grupării, cinci bărbați, printre care si doi condamnați, cu vârsta cuprinsă între 25 și 38 de ani, au fost monitorizați timp de un an.
Ca urmare a investigațiilor efectuate de forțele de ordine, s-a stabilit că, persoanele condamnate coordonau activitatea infracțională prin intermediul telefoanelor mobile care le dețineau illegal, astfel, o parte din bani destinați pentru procurarea drogurilor erau transferați pe contul de telefonie mobilă a acestora.
Ulterior, aceștia, îi comunicau intermediarilor despre cantitatea de droguri care urma să o pregătească și ce bani să încaseze de la cumpărător.
Transmiterea drogurilor și primirea banilor se efectua din mână în mână, fapt care a fost fixat de oamenii legii. Astfel, ofiţerii de investigaţii au creat ambuscade în vederea reţinerii acestora în flagrant delict.
La 1 noiembrie curent, în vederea documentării acestui canal de comercializare a drogurilor, au fost localizați și reținuți în flagrant, în timpul comercializării drogurilor membrilor grupului criminal.
În rezultatul efectuării acțiunilor de urmărire penală, au fost depistate și ridicate telefonae mobile, cartele SIM, droguri, utilaje artizanale de consumare a drogurilor, mijloace bănești obținute în urma comiterii infracțiunii.
Actualmente, trei dintre suspecți sunt reținuți, iar doi, aflați în penitenciar urmează a li se înainta învinuirea.
Dacă vinovăția suspecților va fi dovedită, aceștia riscă pedeapsă de la 7 la 15 ani privațiune de libertate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"