NordNews
Avem ce spune

Grupările criminale refugiate în Rusia se implică în acțiuni de destabilizare. „Hoțul în lege” Caramalac amenință guvernarea

„Hoțul în lege” Grigori Caramalac, alias „Bulgaru”, care se ascunde de justiția moldovenească în Rusia, amenință deschis guvernarea de la Chișinău. Într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, Caramalac declară că „doar răsturnarea actualului regim” va aduce Republicii Moldova un viitor prosper, scrie deschide.md

Caramalac, despre care există multiple informații precum că ar sta în spatele protestelor antiguvernamentale de la Chișinău, organizate de Partidul „ȘOR”, anunță că nu poate rămâne indiferent la ceea ce se întâmplă în R. Moldova.

Îmi este greu să privesc cum în țara în care m-am născut continuă scăderea nivelului de trai, ceea ce este o consecință a politicilor antisociale ale actualului regim pro-occidental. Nu pot privi cum Maia Sandu, intimidându-și propria populație, de dragul Occidentului, a luat calea spre renunțare la neutralitate, consfințită în Constituție”, a declarat el.

Acesta susține că instigarea la ură față de „cultura rusă” și tentativa de a rupe „legăturile istorice” dintre R. Moldova și Rusia împiedică accesul cetățenilor moldoveni la piața rusă.

Mi-am exprimat și îmi voi exprima în continuare poziția civică. Pentru că, cred eu, doar răsturnând acest regim odios, noi vom avea o șansă pentru viitorul și prosperitatea patriei noastre, Moldova”, a adăugat Caramalac.

De menționat că Grigori Caramalac este originar din Taraclia și a fost dat în căutare pe linia Interpol încă în anul 1998. Acesta avea deschise în R. Moldova două dosare penale pentru mai multe fapte comise în anii ’90. Gruparea sub conducerea acestuia a săvârşit o serie de omoruri şi jafuri, răpiri de persoane, estorcare de bani şi banditism. În anul 2008, Caramalac a obţinut cetăţenia rusă, deşi se afla în urmărire internaţională.

La moment, acesta deține funcția de consilier al senatorului Consiliului Federației din Rusia (camera superioară a parlamentului rus), Alexandr Brîksin.

Anterior, jurnaliștii au scris că Grigori Caramalac ar avea legături cu protestele antiguvernamentale, organizate de Partidul „ȘOR”. Recent, primarul de Orhei, Pavel Verejanu, a efectuat o vizită în Rusia, unde a avut o serie de „întrevederi şi acţiuni de cooperare ” cu oamenii din anturajul lui Caramalac.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"