NordNews
Avem ce spune

Gunoiul de la Bălți a fost depozitat la Cupcini, dar “fapta infracțiunii nu există”…

Procuratura raionului Edineț a refuzat să pornească o cauză penală în cazul depozitării gunoiului menajer de la Bălți pe rampa de la Cupcini, fapt relatat de nordnews. md în vara acestui an. Informația a fost confirmată de Șeful procuraturii raionale, Ion Chistruga.
Potrivit oamenilor legii, cauza penală nu a fost începută din lipsă de probe.
A fost refuzată pornirea cauzei penale. Nu există fapta infracțiunii, a declarat Ion Chistruga.
Cazul depozitării gunoiului de la Bălți la Cupcini a ajuns în vizorul Procuraturii de Edineț în luna august.  Amintim că, la sfârșitul lunii iulie, din municipiul Bălți au fost evacuate și  depozitate deșeuri menajere pe poligonul din orășul Cupcini. Este vorba despre 40 de metri cubi de gunoi, transportate de 6 autospeciale de la Bălți la Cupcini.
Juristul Primăriei din Cupcini, Ghenadie Russu, a comentat atunci pe facebook, știrea publicată de NordNews pe 21 august cu titlul „Municipiul Bălți ar fi „exportat” gunoi la Cupcini”. În text, Russu salută decizia primarului Ion Ostaficiuc de a-i ajuta pe bălțeni să depășească „criza gunoiul” și condamnă cu fermitate tot felul de speculații pe această temă.
Funcționarul public recunoaște că pe poligonul din Cupcini au ajuns șase autospeciale încărcate cu 40 de metri cubi de gunoi menajer. În aceiași postare, Russu învinuiește Guvernul pentru faptul că nu a soluționat problema evacuării deșeurilor de la Bălți. Mai mult, juristul aduce acuzații jurnaliștilor redacției noastre, învinuindu-i de incompetență și de manipulare: astfel de „articole incompetente” (ar putea cel puțin să se ostenească și să vină la Cupcini), să adune consilierii  și să nu scrie ceea ce nu a fost … nu au fost dispute și discuții aprinse la ultima sesiune a consiliului – care să se refere la această problemă … delir.
Șeful Întreprinderii Municipale „Direcția Reparații și Construcții  Drumuri – Bălți”, Iurii Hmarnîi, care, refuzase să comenteze  subiectul dat, a recunoscut ulterior că o autospecială a direcției pe care o conduce va mătura străzile din orașul Cupcini în schimbul depozitării  gunoiului.
Noi am solicitat ajutorul de la mai multe primării din regiune, pentru a depozita deșeurile, și primăria din Cupcini a fost receptivă. În schimbul depozitării gunoiului, vom oferi o autospecială, care va mătura străzile din Cupcini, a precizat Iurii Hmarnîi.
Amintim că „criza gunoiului” la Bălți a început la sfârșitul anului 2017.
 
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"