NordNews
Avem ce spune

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, demisionează

Guvernatorul Băncii Naționale, Sergiu Cioclea, demisionează din funcția pe care a deținut-o până acum. Plecarea lui Cioclea de la șefia BNM intervine înainte de a-și încheia mandatul, scrie deschide.md

„Am luat această decizie dificilă dar responsabilă după multă cugetare în ultimele săptămâni și condusă de considerente personale. Pentru mine funcția de guvernator nu a fost un scop în sine, m-am focusat să redresez sistemul financiar-bancar și să scot sistemul bancar din criză. Un alt scop a fost să reglementez legislația ca calea reformelor să nu fie întoarsă”, a declarat guvernatorul.

Începând din 30 de noiembrie Sergiu Cioclea nu va mai conduce Banca Centrală. Astăzi, guvernatorul a înaintat o cerere președintelui Parlamentului prin care solicită să-și înceteze activitatea în calitate de guvernator.

„Vreau să mulțumesc domnului ministru de finanțe Octavian Armașu, doamnei viceguvernator Cristina Harea și domnului prim-viceguvernator Vladimir Munteanu. De asemenea, vreau să mulțumesc tuturor care au avut încerdere în mine dar și angajaților BNM”, a declarat guvernatorul

Guvernatorul a venit cu o rugăminte și către comisia europeană și anume de a nu opri programul Twimming în domeniul supravegherii bancare.

„Regulamebntele Bassel III sunt foarte complexe. Alte țări au avut nevoie de ani întregi să le implementeze, noi am avut o perioadă scurtă. Noi avem nevoie de acest twimming și sper să nu să se anuleze această assitență pentru că avem mare nevoie de ea”, a adăugat Cioclea.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"