NordNews
Avem ce spune

Guvernu a aprobat Regulamentul privind acordarea de plăți per cap de animal

Membrii Cabinetului de miniștri au aprobat la ședința de miercuri Regulamentul privind acordarea de plăți directe per cap de animal. Acesta stabilește condițiile, ordinea şi procedura de acordare a plăților directe crescătorilor de animale, transmite moldpres.md.

Potrivit deciziei miniștrilor, prin acordarea plăților directe per cap de animal, din Fondul național de dezvoltare a agriculturii şi mediului rural, se urmărește atingerea următoarelor obiective: revitalizarea sectorului zootehnic; sporirea productivității medii per exploatație agricolă; creșterea, reproducerea, ameliorarea raselor şi exploatarea animalelor în exploatațiile agricole; îmbunătățirea nivelului de trai în mediul rural; adaptarea la schimbările climatice şi atenuarea efectelor acestora asupra producției agricole.

Guvernul a mai decis că se învestește Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului (MADRM) cu dreptul de: distribuire a mijloacelor Fondului național de dezvoltare a agriculturii şi mediului rural în vederea realizării plăților directe per cap de animal, în funcție de cererile parvenite de la producătorii agricoli; alocare anuală din bugetul Fondului național de dezvoltare a agriculturii şi mediului rural a cel puțin 30% pentru finanțarea cererilor de acordare a plăților directe per cap de animal.

„În caz de nevalorificare a surselor financiare planificate, mijloacele financiare vor fi utilizate în conformitate cu Regulamentul privind condițiile, ordinea şi procedura de acordare a mijloacelor Fondului național de dezvoltare a agriculturii şi mediului rural, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 455/2017”, indică documentul.

Controlul asupra executării prezentei hotărâri se pune în sarcina MADRM, iar decizia intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"