NordNews
Avem ce spune

Guvernul a decis! Miniștrii vor circula cu zece mii de kilometri mai puțin

Membrii cabinetului de miniștri, dar și alte categorii de demnitari aflați în funcții publice vor nevoiți să folosească mai puțin mașinile de serviciu. Situația va interveni în urma unei decizii a guvernului care a revizuit normele de deservire cu transport de serviciu pentru diverse categorii de funcționari publici, scrie deschide.md
Astfel, parcursul-limită cu mașina de serviciu pentru miniștri va fi de 22 de mii de kilometri anual, cu zece mii de kilometri mai puțin decât până acum, transmite IPN.
Secretarul general al Guvernului, șeful Aparatului președintelui și președinții Curții Constituționale și Curții Supreme de Justiție vor trebui să se încadreze în aceeași limită.
Prim-ministrul și vicepremierii vor avea dreptul să circule nelimitat cu mașinile de serviciu.
Norma pentru directorii Serviciului Vamal și Serviciului Fiscal va fi de 30 de mii de kilometri.
Câte 28 de mii de kilometri pot parcurge cu mașinile de serviciu șefii oficiilor teritoriale ale Cancelariei de Stat. Limita pentru secretarii generali adjuncți ai Guvernului sau secretarii generali de stat ai ministerelor, consilierii prezidențiali și consilierii principali de stat ai prim-ministrului, șefului serviciului de presă al președintelui este de 20 de mii de kilometri.
Ex-președinții Republicii Moldova se vor deplasa cu mașinile de serviciul în limita a 12 mii de kilometri anual.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"