NordNews
Avem ce spune

Guvernul a ratificat Acordul de împrumut de 70 milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei

Guvernul a ratificat Acordul-cadru de împrumut dintre Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru realizarea proiectului „Răspuns de Urgență la COVID-19 şi Suport pentru Întreprinderile Micro, Mici și Mijlocii”, semnat la 29 iulie 2020. Acordul presupune oferirea unui împrumut țării noastre în valoare totală de 70 milioane euro, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului. 

Pentru componenta sănătate sunt prevăzute 40 milioane de euro, destinate achiziției echipamentelor medicale și materialelor consumabile, reabilitarea și transformarea spațiilor/unităților medicale. Alte 30 milioane de euro vor fi utilizate pentru acordarea suportului ÎMM-urilor afectate de criză. Întreprinderile vor primi finanțare pentru capital circulant și necesitățile de investiții, în scopul păstrării locurilor de muncă.

De asemenea, Republica Moldova va iniția negocierile asupra Acordului de cooperare a statelor-membre ale CSI privind prevenirea și răspunsul la situații excepționale în domeniul sănătății publice cu caracter sanitar-epidemiologic. Astfel, țările-membre CSI își vor intensifica relațiile de colaborare în domeniul ocrotirii sănătății și dezvoltarea cadrului legal de rigoare.

Acordul va reglementa procedura de acordare a asistenței necesare statelor-membre CSI în gestionarea situației epidemiologice; condițiile, tipul și volumul asistenței solicitate; schimbul de informații cu privire la lucrările de cercetare în domeniu, precum și formarea comună a specialiștilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata