NordNews
Avem ce spune

Guvernul a scos la privatizare „Metalferos” și încă alte șase companii de stat

Guvernul a dat aviz pozitiv pentru scoaterea la privatizare a Societății pe Acțiuni „Metalferos”, unde statul deține pachetul majoritar de acțiuni, precum și pentru alte șase întreprinderi de stat, transmite realitatea.md.
Astfel, privatizării urmează să fie supuse următoarele întreprinderi de stat: compania „Metalferos”, S.A. „Sanfarm-Prim”, S.A „Alimentarmas”, S.A. „Vinuri Ialoveni”, „IT-Cafe” SRL, SRL „Metrompas” și „Casa editorială IT-Moldova”.
Totodată, din lista întreprinderilor, care urmau să fie scoase la privatizare, Guvernul a eliminat unele întreprinderi de stat. Este vorba de S.A. „Moldtelecom”, Î.S. „Nodul Hidroenergetic „Costești”, S.A. „Furnizarea Energiei Electrice Nord”, S.A. „Rețelele Electrice de Distribuție Nord”, baza de odihnă „Mecita” din Ucraina, S.A. „CIMS – 73”.
Potrivit lui Chicu, unele bunuri ale statului au fost radiate din lista de privatizare, pentru că sunt obiecte strategice și necesită o pregătire mult mai amplă și serioasă, pentru a nu aduce ulterior pagube statului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"