NordNews
Avem ce spune

Guvernul britanic a convenit asupra „nevoii de a lua măsuri” în Siria

Cabinetul britanic i-a dat joi undă verde premierului Theresa May să se alature Statelor Unite și Franței în plănuirea unor atacuri militare, ca represalii față de presupusul atac chimic din weekendul trecut de la Duma, relatează BBC News, citat de  mediafax.ro 
Miniştrii au fost de acord că este “foarte probabil” ca regimul condus de către Bashar al-Assad să fie responsabil pentru atacul chimic din oraşul Duma, iar folosirea unor astfel de arme asupra civililor nu ar trebui să rămână fără răspuns.
Theresa May a convocat o şedinţă de urgenţă a Guvernului, în condiţiile în care armata britanică ar putea participa la un atac al SUA în Siria.
„Premierul a spus că este vorba despre un act şocant şi barbar care a ucis până la 75 de persoane, inclusiv copii, în modul cel mai îngrozitor şi inuman. Cabinetul a fost de acord că regimul Assad are un istoric privind utilizarea armelor chimice şi este foarte probabil ca regimul să fie este responsabil pentru atacul de sâmbătă. Premierul a spus că este un exemplu suplimentar de eroziune a legislaţiei internaţionale în ceea ce priveşte utilizarea armelor chimice, un motiv de îngrijorare pentru noi toţi. În urma unei discuţii în care fiecare membru prezent a avut o contribuţie, Cabinetul a convenit că este vital ca utilizarea armelor chimice să nu rămână fără răspuns. Cabinetul a convenit asupra necesităţii de a lua măsuri pentru atenuarea suferinţei umanitare şi pentru a descuraja utilizarea în continuare a armelor chimice de către regimul Assad”, se arată într-un comunicat al guvernului britanic.
May şi-a rechemat miniştrii din vacanţa de Paşte pentru o şedinţă specială a cabinetului în Downing Street, pentru a discuta răspunsul Marii Britanii la ceea ce ea a calificat drept un atac barbar care nu poate rămâne fără urmări.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"