NordNews
Avem ce spune

Guvernul britanic ia în calcul mutarea Camerei Lorzilor din Londra

Mutarea camerei superioare a Parlamentului britanic în oraşul York este unul dintre lucrurile pe care guvernul le ia în calcul pentru a ridica nivelul în anumite zone ale Marii Britanii, a declarat duminică preşedintele Partidului Conservator, James Cleverly, scrie digi24.ro.
Declaraţia lui Cleverly vine după ce publicaţia Sunday Times a relatat în aceeaşi zi că premierul britanic Boris Johnson intenţionează să mute camera superioară a Parlamentului, Camera Lorzilor, în York, oraş în nordul Angliei.
Potrivit Agerpres, întrebat de Sky News dacă guvernul intenţionează să mute Camera Lorzilor în York, Cleverly a răspuns: „S-ar putea s-o facem. Este una dintre măsurile pe care le analizăm”.
La alegerile naţionale de luna trecută pentru camera inferioară, conservatorii lui Boris Johnson au câştigat mai multe mandate în nordul Angliei, care votează în mod tradiţional cu Partidul Laburist (de opoziţie), asigurându-şi o largă majoritate în Parlament.
În vederea consolidării acestor câştiguri, Johnson a promis să sporească investiţiile în nordul Angliei, care a avut de suferit din cauza declinului industriilor grele şi a politicilor de austeritate ca urmare a crizei financiare, a relatat Sunday Times, fără a cita surse.
York, fondat de romani şi renumit pentru impunătoarea sa catedrală, este prima alegere pentru mutare, în detrimentul Birmingham, al doilea oraş ca mărime din Marea Britanie.
Camera Lorzilor, care datează din secolul al XIV-lea şi unde membrii nu sunt aleşi, ci numiţi de regină din rândul aristocraţilor şi al înaltului cler, este considerată în principal un mecanism de revizuire şi perfecţionare, dar are tehnic dreptul de a bloca legi. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata