NordNews
Avem ce spune

Guvernul Chicu va cădea până la sfârșitul săptămânii

Guvernul Ion Chicu va cădea până la sfârșitul săptămânii, o decizie în acest sens fiind luată de către Igor Dodon și liderii socialiștilor. Deocamdată se analizează două variante, demiterea prin moțiune de cenzură sau demisia din proprie inițiativă, au declarat pentru Cotidianul.md mai multe surse.

Potrivit surselor cotidianul.md, Igor Dodon a decis ca Guvernul Chicu să cadă până la sfârșitul acestei săptămâni. Nu este însă clar dacă se va întâmpla prin moțiune de cenzură sau demisie din proprie inițiativă.

Varianta agreată de Dodon ar fi cea privind o demisie din proprie inițiativă, în timp ce consilierii săi cei mai apropiați încearcă să impună varianta demiterii prin moțiune de cenzură, cu votul transfugilor de la Pentru Moldova și chiar a unor membri ai Partidului ȘOR. Potrivit lor, dacă demiterea va avea loc prin moțiune de cenzură, „responsabilitatea pentru ce urmează” va fi pusă doar în cârca Maiei Sandu.

Igor Dodon optează însă pentru o ședință a Parlamentului în care să fie dezbătută moțiunea de cenzură fără cvorum, variantă pe care a înaintat-o și public, iar Ion Chicu să demisioneze din proprie inițiativă.

Mai mult, opțiunea lui Dodon ar fi ca demisia lui Chicu să fie urmată de plecările din Guvern a mai multor actuali miniștri, ca Executivul să devină total nefuncțional până la alegerile anticipate, care cel mai probabil se vor desfășura în aprilie sau mai 2021.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"