NordNews
Avem ce spune

Guvernul Filip vrea să împrumute 190 milioane de euro de la chinezi pentru reabilitarea a două trasee din nordul republicii

Banca Chineză este gata să împrumute Republicii Moldova aproape 200 de milioane de euro pentru reabilitarea a 170 km de drum național. Este vorba de porțiunile  Bălți-Florești(37 km)  și  Bălți-Criva(133 km) . În acest sens, Guvernul a început negocierile cu finanțatorul chinez pentru acordarea împrumutului.

Aspectele cooperării bilaterale dintre Republica Moldova și Banca Chineză (Bank of China) au fost discutate astăzi de Chiril Gaburici, ministrul Economiei și Infrastructurii, și Yang Shi Xin din Departamentul Finanțe, Bank of China.

„Ne dorim ca anul acesta să reușim să lansăm lucrările de reabilitare a drumurilor R13 – Bălți-Florești și M5 – Bălți-Criva, drumuri importante pentru cetățeni. Acest proiect, pe care sper să-l realizăm împreună, face legătura cu mai multe puncte strategice din țară”, a declarat Chiril Gaburici, ministrul Economiei și Infrastructurii.

Chiril Gaburici a prezentat delegației chineze și oportunitățile de investiții oferite de Republica Moldova, precum și măsurile întreprinse pentru crearea unui mediu de afaceri atractiv pentru companiile din țară și de peste hotare.

În cadrul discuțiilor, Yang Shi Xin a menționat că Bank of China apreciază toate facilitățile și oportunitățile realizate de Republica Moldova pentru investitorii străini. De asemenea, acesta a declarat că crearea unei infrastructuri moderne nu este un proces deloc ușor, iar împreună cu partenerii externi, Moldova poate dezvolta acest sector.

Reamintim că, în premieră pentru Republica Moldova, 12 cele mai importante companii din China și 100 de companii autohtone au participat la Forumul de Afaceri desfășurat la începutul lunii aprilie, la Chișinău.

1 Comentariu
  1. Valeriu spune

    Ar fi tare bine, vom putea circula normal.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"